Cu sprijinul Direcţiei de Implementare Proiecte Bihor, Asociația Cool Brains, a reuşit implementarea programelor „Oradea, prin ochii copiilor” și „Creativitatea nu are vârstă”.

Proiectele s-au desfăşurat pe parcursul a două luni, iar beneficiari au fost copii cu vârste între 6-10 ani. În cadrul proiectului ,,Oradea, prin ochii copiilor”, cei mici au redescoperit orașul în care trăiesc reinterpretând zonele istorice importante ca un spațiu imens de joacă. ,,În urma vizitelor organizate în cadrul proiectului, copiii au realizat că Oradea arată fantastic, este plină de culoare datorită clădirilor Art Nouveau din centrul orașului. Este ca un stup de albine din cauza traficului intens, cu spații verzi, cu fântâni arteziene, cu monumente, muzee, cu oameni prietenoși”, au precizat reprezentanții Asociației Cool Brains.

Prin proiectul ,,Creativitatea nu are vârstă”, copiii au învățat să își dezvolte imaginația atât prin povești, cât și prin artă. ,,Creativitatea poate fi văzută ca o trăsătură pe care fiecare o are mai mult sau mai puţin dezvoltată. Copiii își manifestă din plin creativitatea în activitățile pe care le fac. Interesul, curiozitatea, spontaneitatea, deschiderea la nou, tendința de a îmbina realul cu fantasticul, toate aceste ingrediente necesare creativității se manifestă în copilărie. Cu timpul și mai ales odată cu începerea școlii, creativitatea pare a intra în declin, de aceea este foarte important ca activitățile ce dezvoltă imaginația copiilor, atelierele de creație, cluburile de lectură, să facă parte integrantă din educația de zi cu zi a acestora.”, au declarat pentru NewsBihor, reprezentanții asociației.

Mădălina Venter