Instrumentele mass media au fost folosite de voluntarii Asociației Ér Hangja pentru a atrage atenția tinerilor din Săcueni și din localitățile învecinate, cu privire la fenomenul corupției. Prin intermediul materialelor video, a interviurilor și articolelor realizate, tinerii au conștientizat necesitatea eliminării fenomenului din societate.

Activitățile derulate în cadrul proiectului „Eu spun Nu Corupției-campanie și concurs” au urmărit metoda lerning by doing. „Pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie, reprezentanții Asociației Ér Hangja s-au aflat în mijlocul Liceului Teoretic Petőfi Sándor din Săcueni. Considerăm că obiceiurile legate de corupție începe cu generațiile tinere. Ei trebuie educați în acest sens, iar atenția lor poate fi capturată prin intermediul noilor tehnologii: internet, rețele de socializare, video. Încercăm să le transmitem cunoștințe legate de mass media, cum se lucrează cu aparatura video, cum se editează un material video, cum se ia un interviu, cum se scrie un articol. Pot conștientiza mai ușor, prin metoda learning by doing, necesitatea eliminării acestui fenomen”, spune Aszalós Timea, coordonatorul proiectului.

Dacă elevii de liceu au participat și la un joc interactiv, în cadrul căruia au trebuit să se pronunțe dacă actele din anumite situații prezentate se încadrează sau nu în fenomenul de corupție, elevii cei mici au participat la un concurs de desen, în cadrul căruia au realizat un afiș ce popularizează comportamentul anti-corupție. Trei dintre afișele reprezentative au fost expuse la Casa de Cultură Ady Endre din Săcueni.

Veres Diana