În cadrul proiectului ,,Ady Endre – Trăind prin inimi tinere”, finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor, Asociația Culturală ,,World Music” a organizat, săptămâna trecută, la Sala ,,Florica Ungur”, concertul pentru lansarea albumului ,,Anul miracolelor”.

,,Discul lansat reprezintă o creație pe versurile poetului Ady Endre, muzica și orchestrația fiind semnate de Orban Miklos. Spectacolul a dat posibilitatea publicului de a vedea pe scenă o parte dintre cei mai buni și cunoscuți instrumentiști din țară. Iar materialul muzical a surprins plăcut. Fiecare auditor s-a regăsit în această poveste dusă la final cu succes de către: Orban Miklos – compozitor și instrumentist, Vlad Spatar – bas, Calin Pop – chitară electrică, Cristian Moldoveanu – keyboard, Orban Alina – pian și Simo Zsolt – sunet. Manifestarea culturală a fost completă datorită momentului special pregătit de actorul Teatrului Szigligeti, Sebestyén Hunor, în calitate de invitat”, au precizat reprezentanții Asociației ,,World Music”.

Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să creeze o punte de legătură între generații și să transmită un mesaj profund tinerilor dornici să cunoască opera lui Ady Endre.

Larisa Patricia Herlaș