Proiectul de revitalizare a zonei Pădurea Neagră prinde contur. La două luni de la semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea Complexului Sportiv Pădurea Neagră, derulat prin Agenția de Dezvoltare Durabilă a Consiliului Județean Bihor, a fost lansat proiectul 3D.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor

„Avem toate autorizațiile și dispunem de constructor. Deja suntem în faza de proiectare și după speranțele noastre, din primăvară pornește construcția efectivă a unei investiții de aproximativ 5.5 milioane lei + TVA prin care se naște sau renaște un complex sportiv în Pădurea Neagră, care va deservi nu doar populația din zonă, nu doar pe cei din Pădurea Neagră sau din Aleșd, va deservi tot județul. Ne amintim foarte bine că pentru toți locuitorii județului, Pădurea Neagră înseamnă, din punct de vedere turistic, sportiv, o zonă foarte atractivă.”

Agenția de Dezvoltare Durabilă și-a asumat construirea bazinelor didactice de înot în cele 9 municipii și orașe, membre ADD Bihor. Întrucât în Aleșd există deja o piscină, la propunerea Primăriei, Consiliul Județean Bihor va cofinanța realizarea complexului sportiv.

IOAN TODOCA, primarul orașului Aleșd

„Noi am renunțat la bazinul de înot având un bazin în funcțiune unde se pot desfășura aceste activități didactice și este acces liber și pentru cetățenii orașului. Acolo avem apă termală, avem jacuzzi, noi aveam problema această rezolvată. Ce a însemnat ajutorul venit prin Agenția de Dezvoltare Durabilă? Este o sumă consistentă. Noi mai trebuie să punem o finanțare de 12%, sigur că da, este un ajutor foarte mare.”

Complexul turistic va cuprinde un teren de sport multifuncțional cu dimensiunea de 20 x 40 metri pentru minifotbal, baschet, tenis, handbal, și un teren cu dimensiunea de 60 x 90 metri, o vilă turistică de 3 margarete cu spații de cazare și grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, la parter, și 21 de camere și grupuri sanitare proprii la etaj și mansardă.

IOAN TODOCA, primarul orașului Aleșd

„Cândva, pe vremuri, colegii primari, dl. Pocsaly, dl. Iulian de la Ștei făceau cantonamente la Pădurea Neagră. Era o bază sportivă foarte frumoasă. Am zis că este un loc deosebit, aer curat, munte, pădure – să îi dăm un pic de valoare zonei. Se poate relansa turismul astfel? Bineînțeles.”

Conform graficului de lucrări, asocierea Da Vinci Construct&Proiect SRL, Timovladian Aqua Parc SRL și SC Term SRL va avea la dispoziție 15 luni pentru predarea investiției. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 6.070.000 lei (TVA inclus).

Veres Diana