Joi, de la ora 19, melomanii orădeni sunt invitați la prima Gală de Operă din această stagiune a Filarmonicii de Stat. În sala de concerte „Enescu-Bartók” se vor interpreta bijuterii din creaţia de operă universală.

Programul concertului cuprinde selecțiuni din „Vecerniile siciliene”, „Traviata”, „Don Carlo” de Verdi, „Cenușăreasa” de Rossini, „Paiațe” de Leoncavallo, „Rândunica și Boema” de Puccini, „Faust” de Gounod, „Lacul Lebedelor” de Ceaikovski, „Don Giovanni” de Mozart, „Don Pasquale” de Donizetti și „Balada puricelui” de Musorgski. Alături de fragmente orchestrale, publicul va putea audia arii și duete celebre, precum „È strano! è strano! in core”, „Là ci darem la mano”, „Quando m’en vo”, „Ella giammai m’amo”, „Ah, je ris de me voir”, „Signorina, in tanta fretta”.

Dirijorul invitat, Victor Dumănescu, este absolventul Conservatorului de Muzică „George Enescu” din Iași, unde a studiat sub îndrumarea maeștrilor Ion Pavalache, Dumitru D. Botez și Ion Baciu. Este invitat să dirijeze la majoritatea filarmonicilor și operelor din țară, precum și în străinătate. A contribuit la promovarea creației românești prin realizarea mai multor prime audiții. Soliştii invitaţi sunt soprana Ana Maria Donose și basul Petre Burcă. Repertoriul solistei cuprinde roluri importante ale creației de operă, operetă sau musical, dar și partituri celebre ale repertoriului vocal-simfonic, susținute în spectacole și concerte în țară și străinătate. Petre Burcă este absolvent al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar începând cu anul 2004 este angajat al Operei din Cluj-Napoca.

Mădălina Venter