Marți, începând cu ora 11.00, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea. Elevilor și cadrelor didactice li s-au alăturat, pentru marcarea acestei zile, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Traian Bodea.

În pragul sărbătorilor de iarnă, elevii centrului, alături de profesorii lor, au pregătit un recital de colinde. Apoi, directoarea adjunctă a CSEI nr.1 Oradea, Silvia Ficuț a subliniat prin cuvinte de suflet semnificaţia zilei de 3 decembrie și i-a prezentat invitatului de onoare, Traian Bodea, sălile de clasă şi metodelor de predare pentru copiii cu cerințe educative speciale (CES), cărora le sunt oferite servicii educaţionale.

Vicepreședintele Consiliului Județean a subliniat eforturile depuse de personalul care lucrează în învățământul special, pentru a se reuși integrarea copiilor cu nevoie speciale în societate. ,,Data de 3 decembrie marchează, la nivel mondial, Ziua Persoanelor cu Dizabilități, fiind adoptată de Organizația Națiunilor Unite. Mă bucură faptul că am petrecut aceată zi alături de dumneavoastră, pentru a promova necesitatea înțelegerii problemelor legate de mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități. Mi-aș dori ca aceste evenimente să devină un vector de conștientizare a problematicii dizabilității, o agendă prioritară în acest domeniu, precum şi o oportunitate de reafirmare a valorilor fundamentale a drepturilor omului”, a precizat Traian Bodea, aflat în conducerea Consiliului Județean Bihor.

Cu această ocazie, copiii au fost desfătați culinar cu pizza și tort.

Mădălina Venter