Vadu Crişului a fost, la sfârșitul săptămânii, gazda Cupei Crișana 2019. Peste 350 de păsări și animale mici au fost expuse în cadrul unui eveniment-concurs la care au participat expozanți din județele Bihor, Sălaj și Satu Mare.

Sfârșitul de săptămână a adus la Vadu Crișului o expoziție așteptată deopotrivă de părinți și copii. Printre cei mai cunoscuți crescători de păsări și animale mici din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj au participat la Cupa Crișana 2019, în cadrul căreia au prezentat 375 dintre cele mai reușite exemplare. Vizitatorii au putut admira 185 de porumbei ornamentali din rasele, Maria Stuart, Uriaș de Salonta, Carier, Gulerat de Bihor, Pescăruș italian, Cap de maur, Carunculat de Oradea, Castaniu de Craiova, Zburător dungat românesc,Voiajor german de expoziție,Voltat indian, Lux polonez, Strasseri de Moravia, Maltezi și 122 de iepuri din rasele Uriaşul Gri German, Fluture german, Uriaș German Alb, Berbec German, Californian, Vienez. „De la expoziţie n-au lipsit nici găinile, în total 75 de exemplare din rasele Brahma, Wiandotte, Găina italiană, Matase japoneza, Rața mandarin, fazan auriu, păuni. Munca depusă pentru creşterea şi promovarea raselor nu a fost și nu este una dintre cele mai uşoare; cere pasiune, timp, bani și sacrificii. Dar ne sunt dragi și le iubim atât de tare, iar participarea la astfel de evenimente a devenit obişnuinţă, indiferent dacă pierdem sau câştigăm”, transmit reprezentanții Asociației Crescătorilor de păsări și animale mici Crișana.

Crinuța Popa, Gheorghe Erdei, Liviu Popa, Giani Stoicovici, Ionuț Erdei, Nicolae Mortan Gergelz, Cristian Popoviciu, Ionuț Ciuhandru, Dumitru Maniguțiu, Gavril Păcurar, Dan Gherdan, Bogdan Briciu, Kálmán Ludovic, Calin Sprigan au fost desemnați cei mai buni crescători de porumbei; Florin Cuc, Gheorghe Erdei, Cătălin Erdei, Géczi Emeric, Illés József, Nicolae Fira, Răzvan Turucz, Gabriel Popa,Varga Alex, Szegedi Levente, Marian Matiu, Gabriel Suciu, Adrian Moldovan au fost premiați la categoria iepuri, iar la secțiunea găini, juriul i-a desemnat cei mai buni crescători pe Vasile Șandor, Petru Șandor, Adrian Moldovan, Ionuț Joldea, Florin Ienciu, Kálmán Ludovic, Alin Jurcuț, Răzvan Turucz.

Mădălina Venter