Miercuri, la Muzeul Țării Crișurilor, orădenii vor putea admira o capodoperă a pictorului flamand David Teniers cel Tânăr. Tabloul este cunoscut sub titlu ,,Consultația medicală”.

David Teniers cel Tânăr, unul dintre cei mai apreciați pictori flamanzi din secolul al XVII-lea, s-a specializat în realizarea unor scene de gen extrem de veridice, inspirate din viața diferitelor categorii sociale. Tabloul din colecţia baronului Samuel von Brukenthal, care a fost datat în anul 1660, ne introduce în atmosfera unui cabinet medical de epocă.

Lucrarea face parte din expoziția temporară „Capodopere ale picturii universale din colecţia Muzeului Brukenthal”, un eveniment care va avea loc în 4 decembrie 2019, ora 17.30, la Muzeul Ţării Crişurilor. Organizatorii acestui eveniment sunt Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Ţării Crişurilor şi Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu „Transglobus Art Services” SRL. În cadrul expoziţiei sunt vernisate 8 capodopere din Galeria de Artă Europeană a Muzeului Național Brukenthal, semnate de artiști reprezentativi a școlii flamande și olandeze a secolului al XVII-lea, ca Pieter Brueghel cel Tânăr, Jacob Jordaens, David Teniers cel Tânăr și Philips Wouwerman.

Expoziţia va sta pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în data de 26 ianuarie 2020.

Mădălina Venter