Cel mai lung mititel din lume, de 215,6 metri, a fost realizat duminică, de o echipă de la Andromi, în cadrul festivalului ,,D’ale porcului”, acesta depăşind recordul mondial anterior.

,,Am ajuns să facem cel mai mare mititel din lume, împreună cu echipa D’ale Porcului încercăm să batem recordul. Astăzi o să pregătim un mititel din carne de porc și vită. Mititelul se v-a realiza cu ajutorul unui cârnățar de 150 de ani, care l-am moștenit de la bunicul meu”, a precizat Sorin Mudura, administratorul firmei S.C. Andromi. Potrivit acestuia, în compoziţie s-a folosit piper, boia, cimbru, coriandru și supă de oase.

 

Organizatorii celei de-a VI-a ediţii a festivalului-concurs „D’ale Porcului” şi-au propus să stabilească recordul mondial pentru „Cel mai lung mititel din lume”. „Prepararea se va face după o reţetă tradiţională bihoreană cu vechime, iar îmbinarea se va face după un procedeu propriu”, au anunţat, încă de la început, organizatorii. Echipa de bucătari amatori şi profesionişti, care a fost condusă de Sorin Mudura, administratorul firmei Andromi, au muncit ore în șir pentru a pregăti mititelul de 215,6 metri. După măsurarea oficială, vizitatorii festivalului au putut achiziționa câte un metru din mititelul-record.

Responsabili cu voia bună au fost duminică, Mircea Rusu, dirijorul Liviu Buțiu și Orchestra Ansamblul „Nuntaşii Bihorului” şi Mariana Deac. Totodată, cei care au dorit să sară alături de deţinătorii recordului mondial la Kangoo Jumps, au avut parte de un program special, Etno Kangoo Jump, oferit de Kinga Sebestyén şi echipa Kapo.

Cea de-a VI-a ediţie a festivalului-concurs „D’ale Porcului” a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Asociația Comunelor din România – Filiala Bihor, Asociația Firmelor Bihorene și ERA Shopping Park.

Mădălina Venter