Consiliul Județean Bihor a scos la licitație proiectarea și execuția noului pod peste Crișul Repede în localitatea Bulz. Investiția este estimată la aproape 5.300.000 lei.

Anunțul privind achiziția serviciului de proiectare (faza P.T.+D.E.) și execuție a lucrărilor pentru obiectivul „Construire Pod peste Crișul Repede în localitatea Bulz, judetul Bihor” a fost publicat pe platforma SICAP la începutu acestei. „Până la termenul limită, 25.11.2019, a fost depusă o singură ofertă, cea a asocierii formată din SC. Dacia Faber SRL (lider) și SC Aquacons SRL (asociat)”, transmit autoritățile județene. Specialiștii Serviciului Achiziții și ai Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor au la dispozție 4 luni pentru finalizarea procedurii de evaluare a propunerii tehnice. Potrivit documentației, inevstiția se va face din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor fiind estimată la 4.397.412,68 lei fără TVA.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice a fost votată în plenul Consiliului Județean în primăvara acestui an. Actualul pod din localitatea Bulz a fost construit la începutul anilor ’60, iar de la data execuției nu au mai fost efectuate niciun fel de lucrări de consolidare. În plus, vechiul pod are doar o bandă de circulație, de 3.50 metri lățime, și prezintă degradări în structura de rezistență. Noul pod va fi construit în amonte de cel existent, va avea două benzi de circulație și trotuare. Vechea structură va fi păstrată doar până la definitivarea noului pod.

Veres Diana