Instituția Prefectului a anunțat că programul dedicat Zilei Naționale va începe la ora 12, cu primirea oficialităților. După depunerea de coroane, programată între orele 12.50-13.10, bihorenii sunt invitați la parada militară.

Programul anunțat de Prefectura Bihor cu ocazia Zilei Naționale a României va debuta, duminică, de la ora 12, în Parcul 1 Decembrie. După primirea oficialităților și intonarea imnului național, va fi oficiată o slujbă religioasă. De la ora 12.20 sunt programate alocuțiunile prefectului, Ioan Mihaiu, și de a conferențiarului univiversitar dr. Alina Stoica. De la ora 12.35 este programat un scurt moment artistic, urmat de festivitatea depunerii de coroane. Ceremonia se va muta în Centrul Civic, unde de la 13.30 va avea loc parada militară. Pe segmentul de drum cuprins între Colegiul Național Emanuil Gojdu și Direcția Finanțelor Publice Bihor se va desfășura o defilare a personalului și tehnicii miliare.

De la ora 18 va avea loc retragerea cu torțe pe ruta strada Dunării – strada Republicii – Piața Unirii – strada Avram Iancu – strada Armatei Române. La ceremonie vor fi prezenți vicepreședinții Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang și Traian Bodea.

Mădălina Venter