Joi, de la ora 12, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a dat viață istoriei organizând evenimentul ,,Sărbătorim 1 Decembrie” din cadrul proiectului educativ ,,Întâlnirea cu trecutul”.

Proiectul educativ, care se află la cea de-a III-a ediție, s-a adresat instituțiilor de învățământ speciale și claselor din învățământul de masă în care studiază elevi cu cerințe speciale. Evenimentul s-a derulat cu o activitate, care a constat într-un workshop, în care copiii, îndrumați de educatoare au decorat farfurii din lut cu motive tradiționale. ,,Este o bucurie să vă avem astăzi alături de noi. La cea de-a III-a ediție a proiectului, avem o activitate deosebită. Vă doresc să petreceți o zi frumoasă alături de noi și succes micilor artiști care astăzi, sunt convinsă că ne vor surprinde cu lucrările lor”, a precizat Teodora Pantazi, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1. Momentele artistice au fost realizate de Anastasia Ianc, Mihaela Suciu, Maria Matei, Lorena și Denisa Ghib de la Ansamblul Nuntașii Bihorului, Adrian Bojan și „Dansatorii din Botean”, care au prezentat un moment tradițional, dansul pe picior.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Conciliului Județean Bihor, Sindicatul liber din învățământul Bihor, Palatul Copiilor, Filarmonica de stat Oradea, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Popești, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Orizont, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bonitas, Școala Gimnazială nr.11 Oradea, Liceul de Artă, Fundația Creștină Elim, Asociația Prețuirea Armoniei, Asociația Ces și Asociația Speranță.

Mădălina Venter