Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeropotului Oradea a fost votată de 33 de consilieri după ce aleșii au stabilit că bonusurile vor fi acordate în funcție de gradul de realizare a obiectivelor asumate.

Pe ordinea de zi a ședinței lunii noiembrie s-au aflat, joi, 27 de puncte. Printre acestea, aleșii au trebuit să voteze rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Regiei Autonome Aeroport Oradea. „Bugetul a fost supraestimat. Acesta cuprinde și bonusurile acordate membrilor Consiliului de Administrație. Considerăm că acestea trebuie să fie stabilite proporțional cu realizările”, a precizat Ionel Avrigeanu. Prezent în sală, directorul economic al regiei a precizat că bonusurile sunt calculate după niște grile. „Bonusurile se calculează după niște grile, în funcție de gradul de realizare”, a spus Claudia Baran. Cu nou amendament, și anume, acordarea bonusului corelat cu gradul de îndpelinire a obiectivelor, proiectul de hotărâre a obținut 33 de voturi favorabile din cele 35 exprimate. În ședința următoarea, aleșii vor trebui să redacteze o nouă scrisoare de așteptări pentru că actualul Consiliu de Administrație a refuzat să semneze documentul. „Au refuzat să semneze anexa la contract. Trebuie să facem o nouă scrisoare, să redactăm așteptările noastre, să stabilim criteriile de performanță, ce bonusuri se vor acorda și să trecem prin vot acest document”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Traian Bodea.

În cadrul ședinței de astăzi, aleșii l-au desemnat pe Julien Mateaș, reprezentantul Consiliului Județean Bihor în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea de Pază și Protecție Bihor SRL, al căruii unic acționar este județul Bihor. Tot prin vot secret au fost aleși cei 16 membri ai grupului de lucru pentru elaborarea planului județean de gestionare a deșeurilor pentru județul Bihor.

Veres Diana