Joi, de la ora 19, cu prilejul Zilei Naționale, orchestra simfonică invită publicul orădean la un concert special. Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului permanent, maestrul Romeo Rîmbu.

Programul alcătuit de conducerea artistică a Filarmonicii de Stat din Oradea cuprinde lucrări ale unor compozitori importanți, preponderent români. Sub conducerea muzicală a maestrului Romeo Rîmbu, dirijor permanent, orchestra va interpreta Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, Scenă pastorală română de Petre Elinescu, Ecouri pentru Contraste de Violeta Dinescu, Triptic de Adrian Pop, Jocuri II de Sabin Păutza, celebra Rapsodia română nr. 1 în La major, op. 11/1 de George Enescu și Rapsodia română pentru pian și orchestră de Franz Liszt.

Artiştii care vor suprinde esenţa muzicii clasice sunt solistul invitat Sorin Petrescu, cel care din anul 1982 este pianist al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, și percuționistul Doru Roman, care a absolvit cursurile liceului de muzică „Ion Vidu” la clasa profesorului Viorica Siminescu. Doru Roman a absolvit, în 1986 Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa maestrului Grigore Pop. A fost angajat al Operei Române din Timişoara până în anul 1990, când a devenit membru al Orchestrei Filarmonicii „Banatul”, ocupând funcția de solist-concertist din toamna anului 2007.

Mădălina Venter