În perioada septembrie-noiembrie 2019, Asociația „Love Bihor” a desfășurat proiectul „Punte spre integrare2.0”, cu scopul de a crește gradul de integrare a copiilor cu dizabilități. Pentru realizarea activităților s-au implicat peste 30 de voluntari.

Membrii asociației au organizat 5 activități, în cadrul secției Clinica RMFB (recuperare medicală) copii Băile 1 Mai, unde au dezvoltat un program adaptat nevoilor copiilor și tinerilor cu dizabilități. Activitățile au constat într-un spectacol interactiv de muzică, teatru și magie urmat de ateliere de muzică, jocuri și creație constând în pictură pe folie, pictură pe figurine de ipsos, decorare cu tehnica decoupage, creare felicitări, colorat planșe tematice. La cele 5 întâlniri au participat peste 250 de copii și tineri din toată țara. A doua activitate din cadrul proiectului a fost vernisarea unei expoziții foto cu 30 de fotografii realizate de către elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”. ,,Elevii au surprins imagini reprezentative despre cum văd ei lumea, adăugând la fiecare imagine câte un text. Pentru anul 2020 ne dorim să continuăm și să dezvoltăm acest proiect printr-un număr mai mare de activități cu și despre copii și tineri cu dizabilități”, ne-a spus Georgeta Szabo, coordonatorul proiectului.

Proiectul a fost finanțat de către Direcția Social Comunitară Oradea și reprezintă o continuare a programului cu același nume din 2018.

Mădălina Venter