Clubul Sportiv Basti Box Salonta, va organiza, sâmbăta aceasta, a VI-a ediție a evenimentului „Diamante si Box” și a II edție a memorialului Teodor Silaghi, un eveniment – spectacol cu scop caritabil destinat dezvoltării și promovării sportului box ca disciplină, stil de viață și artă.

 

Conferinţa de presă a avut loc, azi, la Camera de Comerţ şi Industrie, iar alături de Sebastian Silaghi, managerul Basti Box, au participat Mina Giurea, director economic al Camerei de Comerţ și Industrie Bihor, antrenori ai clubului dar și doi dintre sportivii care au reprezentat boxul bihorean în cadrul turneului internațional ”Zagreb Open 2019”: Ionuț Cotrău și Zsolt Vincze.

Pugiliști din toate colțurile României dar și din Ungaria își vor da întâlnire, sâmbătă 30 noiembrie, la Salonta pentru o nouă gală ”Diamante și Box”. În cadrul evenimentului, se va desfășura un seminar intercultural ce va avea în centru valorile comune ale comunității româno-maghiare ale tineretului, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

”Va fi un spectacol inedit, așa cum ne-am obișnuit deja publicul și la precedentele ediții. Aceasta gală este proiectul meu de suflet care a debutat în 2014, momentul în care am reușit, cu ajutorul banilor obținuți din vânzarea biletelor, să trimitem tinerii legitimați în cadrul clubului nostru, la stagii de pregătire și să le asigurăm toate cele necesare participării la competiții.”, a declarat Sebastian Silaghi, organizatorul evenimentului. 

Spectacolul va fi găzduit de Sala Polivalentă Nicolae Talpoș din Salonta, începând cu ora 17:00. Sumele adunate din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru suștinerea celor 50 de pugiliști care activează în cadrul CS Basti Box Salonta. 

 

Agenția NewsBihor