Fondatorii Asociației ,,Simte Magia”, Eduard și Bianca au lansat, săptămâna aceasta, în sala de conferințe a Cetății Oradea, volumul ,,Cartea cu magie”, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Proiectul ,,Cartea cu magie – activități de dezvoltare personală”, finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte (D.D.I.P.) Bihor, este o continuare a unui alt proiect, sprijinit de aceeași instituție subordonată Consiliului Județean Bihor, numit ,,Cutia cu magie”. Finanțarea oferită de D.D.I.P. Bihor a permis crearea și distribuirea acestui volum în toate unitățile de învățământ din județ, cu scopul de a încuraja desfășurarea unor activități și ateliere inovative.

Cartea cuprinde numere impresionante de magie, ce contribuie la dezvoltarea creativității și îndemnânării, activități de dezvoltare emoțională, jocuri menite să sporească gândirea logică, iluzii optice, sfaturi și articole pentru părinți și cadre didactice. În acest sens, magicienii Eduard și Bianca au colaborat cu psihologul Mariana Konkoly, care este și profesor în învățământul preșcolar, respectiv cu Lucia Iluța, kinetoterapeut.

,,Considerăm că toate activitățile propuse și adunate în acest volum ies din tiparele obișnuite și sunt atrăgătoare, aducându-și aportul la dobândirea de noi cunoștințe, prin stârnirea intereselor față de diverse domenii”, a precizat cuplul de magicieni.

Eduard și Bianca fac magie împreună de nouă ani și, recent, au reușit să ajungă în finala iUmor cu un număr tonic, ce a cucerit inimile celor din juriu, dar și din public.

Larisa Patricia Herlaș