Asocierea formată din SC Drum Asfalt SRL (lider) și Trameco SA, Vega 93 SRL, Struktoplan SRL (asociați) va realiza atât proiectarea cât și execuția campusului școlar pentru învățământul special din municipiul Oradea.

Conducerea Consiliului Județean Bihor a semnat, în data de 20 noiembrie 2019, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul „Campus școlar pentru învățământul special din municipiul Oradea”, încheiat între UAT Județul Bihor și asocierea SC Drum Asfalt SRL (lider) și Trameco SA, Vega 93 SRL, Struktoplan SRL (asociați). Constructorii vor avea la dispoziție 6 luni pentru a finaliza etapa de proiectare (inclusiv obținerea autorizației executării lucrărilor de construcție), și 36 luni pentru execuție lucrări.

Consiliul Județean Bihor va finanța proiectul din fonduri proprii

Pentru realizarea campusului școlar funcțional și asigurarea condițiilor de participare la educație a copiilor cu dizabilități, respectiv identificarea modalităților prin care fiecare dintre ei să se poată integra, studiul de fezabilitate a cuprins următoarele propuneri de infrastructură: în corpul 1 ar urma să funcționeze învățământul preșcolar, primar cu regimul de înălțime P+2E; în corpul 2 – învățământ gimnazial, bibliotecă cu regimul de înălțime: P+3E; în corpul – internat cu regimul de înălțime S+P+4E; în corpul 4 – cabinete medicale: psihologie și kinetoterapie cu regimul de înălțime P+E; corpul 5 – sala de mese cu regimul de înălțime: S+P; corpul 6 – bazin hidroterapie cu regimul de înălțime P; corpul 7 va găzdui un atelier practică și corpul 8 o sală sport, ambele cu regim de înălțime P. Studiul mai cuprinde și terenuri de sport și loc de joacă, platforme carosabile, alei pietonale, spații verzi și împrejmuirea. „Conceptul inițial al acestui proiect a fost crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilități prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne și a cadrului optim prin care să li se asigure facilitățile necesare”, a spus președintele Pásztor Sándor.

Valoare contractului finanțat din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor este de 78.150.968,02 lei TVA inclus. Campusul va fi construit pe un teren în suprafață de 28.389 mp situat pe strada Ceyrat, nr. 4

 

Veres Diana