La câteva luni după inaugurarea capelei mortuare din Almașu Mare, duminică, 17 noiembrie, a venit rândul sfințirii capelei din cimitirul localității Săldăbagiu de Barcău, realizată, de asemenea, cu bani din bugetul local.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți, condus de Preacucernicul Părinte Călin Gheorghe Cotrău, protopop al Protopopiatul Marghita. La inaugurare au fost prezenți peste o suta de locuitori ai comunei și fii ai satului.

Printre ei s-a aflat și Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. ,,Mulțumesc domnului primar Arsenie Maroșan pentru invitația de a participa la acest important eveniment din viața localității și a comunei Balc și felicitări pentru frumoasa realizare, care se alătură celorlalte multe realizări din ultimii ani în comuna Balc”, a transmis acesta, pe pagina sa de Facebook, post-eveniment.

Potrivit edilului din Balc, lucrările necesare pentru construcția acestei capele mortuare au costat aproximativ 270.000 lei și, la fel ca în cazul capelei din Almașu Mare, banii au provenit din bugetul local.

O altă capelă mortuară este în construcție la Almașu Mic. Proiectul, în valoare de 235.000 lei, a fost finanțat din fonduri europene, în urma depunerii acestuia la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale de către G.A.L. Valea Crasnei și Valea Barcăului. ,,În prezent se lucrează la acoperiș. Execuția va fi încheiată anul viitor, cel mai probabil în primăvară”, a precizat primarul Arsenie Maroșan pentru NewsBihor.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO reprezentativă: arhiva NewsBihor