La evaluarea ofertelor, autoritatea contractantă a avut în vedere cel mai bun raport calitate-preț și a acordat punctaj pentru ofertele care au prezentat o perioadă mai mică de intervenție pe drumurile județene.

Reprezentanții Consiliului Județean au semnat contractele cu operatorii economici care vor asigura serviciile de deszăpezire pe cele 5 loturi, conform procedurii de achiziție publică. „Pentru lotul 1- zona Aleșd, protecția drumurilor pe timp de iarnă, combaterea lunecușului și a înzăpezirii va fi asigurată de Carier SRL, iar valoarea maximă a acordului cadru este 8.496.391,54 lei + TVA. Pentru lotul 2 – zona Beiuș, câștigător a fost desemnat Drumuri Bihor SA, iar valoarea maximă a acordului este 12.521.928,15 lei + TVA. GP Săgeata Prod va asigura deszăpezirea pe lotul 3 – zona Marghita pentru suma maximă de 7.326.257,69 lei + TVA. Pe zona Oradea – lot 4, serviciile de deszăpezire cad în sarcina operatorului Drumuri Bihor SA, pentru valoarea maximă de 7.403.386,75 lei + TVA. În zona Tinca – lot 5, câștigătorul licitației este asocierea formată din Crișana Pro Construct și Ex Tract Com, care a încheiat contractul cadru pentru suma de 6.419.256,62 lei + TVA”, au transmis specialiștii din cadrul Consiliului Județean Bihor.

Acordul cadru pentru prestarea serviciilor pentru „Protecția drumurilor județene pe timp de iarnă, combaterea lunecușului și a înzăpezirii” s-a semnat pe o perioadă de patru ani și practic acoperă sezonul de iarnă 2019-2023. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț, în proporție de 90%, și autoritatea contractantă a acordat punctaj pentru ofertele care au prezentat o perioadă mai mică de intervenție. Perioada minimă de mobilizare privind intervenția la cerere este de 10 minute, iar cea maximă de 20 minute.

Prin contract, operatorii economici vor asigura materialul antiderapant, vor împrăștia manual și mecanizat material antiderapant, vor asigura curățarea mecanizată a zăpezii cu autofreza și cu alte utilaje de deszăpezire.

Veres Diana