Una dintre campaniile desfășurate, anul acesta, de Asociația Academică Pharmamedica, i-a avut în prim plan pe elevii din școlile gimnaziale. Aceștia au aflat ce alegeri trebuie să facă pentru a se feri de îmbolnăviri.

„Scopul acestui proiect de educație non-formală este de a facilita accesul la o informație corectă, avizată, atât în mediul urban cât și în mediul rural a elevilor. Prin acest proiect dorim să aducem la cunoștință elevilor că bolile nu sunt doar o problemă de biologie umană, ci și o problemă dependentă de anumiți factori externi, deprinderi, de obiceiuri și stiluri de viață practicate. Dorim să informăm elevii despre alegerile sănătoase legate de igiena personală, odihnă, alimentație”, spun specialiștii.

În cadrul campaniei „De ce uneori mă îmbolnăvesc?”, finanțată de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, organizatorii i-au învățat pe elevii Școlii Gimnaziale „Szalárdi János” din Sălard și a Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” din Oradea, dar și pe cei din clasele V – VIII de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, respectiv de la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea să recunoască și să identifice comportamentele sănătoase şi cele de risc, să aplice corect normele igienico-sanitare, să identifice rolul activităţii fizice şi al odihnei în menţinerea sănătăţii și să cunoască influenţa factorilor ambientali asupra sănătăţii individuale şi colective.

Veres Diana