Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Traian Bodea, reprezentantul SC Parcuri Industriale Bihor SA, Simon Adrian, primarul comunei Tileagd, Adrian Codrean și ingineri constructori au vizitat, miercuri seara, șantierul parcului industrial din Tileagd, unde specialiștii au verificat funcționarea iluminatului public exterior. „Obiectivul a fost realizat în proporție de 100%. Au fost montați 39 stâlpi cu Hutil de 8ml, s-au montat corpuri de iluminat cu becuri tip LED 80W și s-a realizat pământarea întregii rețele de iluminat. Vorbim despre 1350 metri liniari”, a precizat inginerul Dan Pitirici. Lucrările la obiectivul iluminat public exterior au început în urmă cu două luni.

Stadiul lucrărilor în parcul Industrial de la Tileagd

Dacă iluminatul public este funcțional, în Parcul Industrial Tileagd, lucrările rutiere sunt și ele în grafic. Trotuarele sunt asfaltate în proporție de 90%, fundația drumului este realizată în totalitate, iar continuarea lucrărilor la suprastructura rutieră, acum finalizată în proporție de 45%, este programată săptămâna viitoare, când se va realiza drumul cu betoane asfaltice. Lucrările rutiere se desfășoară pe o suprafață de drum de 7500 metri patrați. „Suntem cu gradul de realizare la un procent de 70%, iar în următoarele 2 luni ne vom apropia de închiderea șantierelor. Ne ținem de cuvânt și vom preda finalizat Parcul Industrial Tileagd. În următorii 3-5 ani sperăm ca acel parc industrial să fie atribuit unor operatori economici care vor aduce atât o creștere economică cât și venituri la bugetul local al Primăriei Tileagd, dar cel mai important este că vor aduce locuri de muncă mai aproape de cei care navetează din acea zonă”, a precizat Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Accentul pe investitori

Autoritățile vor colabora pentru acordarea unor facilități investitorilor interesați să contracteze parcele în parcul industrial. „Parcul industrial de la Tileagd se înscrie în conceptul de dezvoltare economică microregională. De acum, echipa companiei se va concentra pe găsirea unor investitori care să aducă salarii corecte și producție cu plus valoare”, a spus Simon Adrian, reprezentantul SC Parcuri Industriale Bihor SA. „Forță de muncă există în regiune și mulți dintre locuitorii care acum fac naveta la Oradea și-ar dori să lucreze mai aproape de casă. Va trebui să găsim soluții pentru atragerea investitorilor”, a precizat Adrian Codrean, primarul comunei Tilegad.

Parcul Industrial Tileagd este situat la o distanță de 25 de kilometri de Oradea și 38 de kilometri de Vama Borș, cu acces direct la Drumul European 60. Amplasamentul are o suprafață de 9,3 hectare, iar titlul de parc industrial a fost obținut prin ordinul ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice numărul 3246/20.12.2016.

Veres Diana