Muzeul Țării Crișurilor îți oferă șansa să fii părintele adoptiv al uneia dintre viețuitoarele aflate în Vivariu.

,,Adopţia unui animal presupune exclusiv ajutorul material acordat de către orice persoană fizică sau juridică, timp de un an de zile, cu o sumă dedicată îngrijirii și hranei animalului adoptat – 50 lei/an persoanele fizice, 100 lei/an persoanele juridice. Adoptatorii vor avea, la rândul lor, anumite beneficii pe care le vor afla în momentul înscrierii”, spune directorul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac. Conducerea instituției muzeale a mai precizat că fiecare animal sau grup de animale ce nu pot fi individualizate, de exemplu peştii, pot fi adoptate de o singură persoană fizică sau juridică.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0259/706101, secția Relații Publice şi Expoziţii, începând cu data de 5 noiembrie, între orele 10.00 şi 14.00. Persoana de contact pentru înscrieri şi informaţii suplimentare este Lavinia Ungureanu, muzeograf al acestei secții.

Vivariul este o expoziţie permanentă de animale mici, ce fac parte din peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.

Larisa Patricia Herlaș