La finalul lunii octombrie, tineri artiști care studiază la Școala de Arte ,,Francisc Hubic” s-au impus, din punct de vedere artistic, în cadrul a două competiții de talent.

Festivalul – concurs internațional de interpretare a cântecului popular ,,Dorurile tale”, ce a avut loc în perioada 24 – 25 octombrie, în Reghin, l-a clasat pe tânărul Vlad David, elev al Școlii de Arte ,,Francisc Hubic”, pe poziția a doua. Performanța bihoreanului este cu atât mai importantă cu cât competiția a fost una strânsă, având în vedere și exigențele impuse de acest eveniment, prin regulament.

Școala de Arte din Bihor a fost reprezentată și în cadrul Festivalului Național de Muzică Pop ,,Stelele Cetății” – Deva, care s-a desfășurat în 26 și 27 octombrie, de către Amalia Ioana Popa. Interpreta în vârstă de doar 19 ani a reușit să câștige marele premiu, în valoare de 2.500 lei, și trofeul acestui concurs.

Şcoala de Arte „Francisc Hubic” este o instituţie publică de cultură, ce oferă educație permanentă și funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș