Asociația Culturală Oberon a propus orădenilor, în premieră, Teatrul Civil. Cunoscută în Europa de Vest, această formă teatrală propune dezbateri de teme sociale, organizate sub forma unor spectacole, producții la care își aduc aportul deopotrivă, actori profesioniști și amatori.

În 25 octombrie a avut loc premiera spectacolului Asociației Culturale Oberon, o producție din care fac parte atât actori profesioniști cât și amatori. „Teatrul Civil” a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și reprezintă o formă teatrală, cunoscută în Europa de Vest, ce are ca scop realizarea unor spectacole de dezbatere pe teme sociale. Creatorii orădeni au propus spre dezbatere problema corupției, temă ce se regăsește în fragmentele de text realizate de scriitorii tineri ai Mișcării Literare Oradea Vie. Regizorul spectacolului este Tasnádi-Sáhy Péter care lucrează încă din luna septembrie cu actorii amatori care și-au dorit să fie parte în acest proces de creație artistică.

Asociația își propune continuarea acestui proiect, prin implicarea mai multor actori amatori. Astfel, vor fi programate repetiții și spectacole și în perioada următoare.

Mădălina Venter