Toți cei 33 de consilieri prezenți la ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, care a avut loc marți, au votat în favoarea proiectelor de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți Drumului Apusenilor și DJ 767 A Uileacu de Criș (DN1) – Bălaia – Burzuc – Sârbi (DN19E).

Adoptarea hotărârii prin care se aprobă actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului ,,Traseul Regional Transilvania Nord; Drumul Apuseni; Reabilitare și modernizare DJ 764A; DJ 108J”, în lungime totală de 43,375 kilometri, implementat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, a fost posibilă cu votul tuturor aleșilor județeni prezenți la ședință. La fel s-a întâmplat și cu actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru ,,Reabilitarea și Modernizarea DJ 767 A – Uileacu de Criș (DN1) – Bălaia – Burzuc – Sârbi (DN19E), județul Bihor”, obligatorie pentru optimizarea proiectului, prin creșterea capacității portante.

Luând în considerare necesitatea și oportunitatea dezvoltării și modernizării infrastructurii rutiere la nivelul județului Bihor, consilierii județeni au votat, apoi, tot în unanimitate, aprobarea proiectului actualizat pentru obiectivul mai sus amintit și a cheltuielilor legate de acesta. Valoarea totală a proiectului actualizat este de 37.019.518, 53 lei, inclusiv TVA, contribuția proprie a județului Bihor, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă, fiind în cuantum de 9.084.711,14 lei.

Larisa Patricia Herlaș