Peste 65 de firme și furnizori de formare profesională, 22 unități de învățământ pre-universitar, cinci universități, șapte instituții publice și peste 6.500 de vizitatori au participat la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, în 23 – 24 octombrie.

Evenimentul s-a născut din dorința de a sprijini elevii de gimnaziu și de liceu în vederea orientării lor profesionale și încadrării pe piața muncii, dar și alte categorii de persoane active de pe piața forței de muncă. ,,Aș dori să mulțumesc conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru sprijinul și susținerea pe care ne-a acordat-o în organizarea târgului. Prin ghidarea celor peste 160 de grupuri de elevi și vizitatori, au fost înregistrate peste 15.000 de interacțiuni la standurile expozanților. Ne bucură faptul că 216 de persoane au fost deja selectate pentru un interviu sau angajare”, a precizat Békési Csaba, director executiv al AJOFM Bihor.

,,Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” a fost organizat în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru sprijinirea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniță – ROHU 331 CAREER”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Ungaria. Organizațiile implicate în implementarea proiectului sunt Societatea de Binefacere ,,Don Orione” Oradea (lider proiect), Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Camera de Comerț și Industrie a Județului Békés, Prefectura Békés și Fundația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din județul Békés.

Larisa Patricia Herlaș