În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie va avea loc Masterclass-ul de clarinet și vioară susținut de Aurelian Băcan și Andrada Ciupeiu, în cadrul proiectului intitulat ,,Pași spre măiestrie”, finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

,,Acest proiect reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei 21 de tineri clarinetiști și violoniști care au fost selectați în urma înscrierii. Ei sunt elevi și studenți ai instituțiilor de profil din Oradea, Zalău, Satu Mare și Cluj-Napoca. Cursul de măiestrie le oferă șansa de a progresa din punct de vedere muzical, de a-și îmbunătăți tehnica instrumentală, precum și abilitățile interpretative”, au precizat inițiatorii.

Pe parcursul a trei zile, cursanții vor lucra intensiv sub îndrumarea celor doi muzicieni devotați artei sunetelor. Aurelian Băcan este solo-clarinetist în cadrul Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” și compozitor, iar Andrada Ciupeiu este violonistă și asistent univ. dr. la Departamentul de Muzică din cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Deschiderea masterclass-ului va avea loc joi, 31 octombrie, de la ora 17:00, în sala festivă a Universității Creștine Partium, cu un recital susținut de cei doi mentori, alături de pianista Ana-Ruth Maior. ,,Recitalul cuprinde lucrări din repertoriul clasic, ce aparțin compozitorilor: Camille Saint-Saëns, Cesar Franck, Igor Stravinski, Béla Kovács, precum și o lucrare pentru vioară solo din creația lui Aurelian Băcan, intitulată The Pain, ce va fi interpretată de violonista Andrada Ciupeiu în primă audiție absolută”, au dezvăluit organizatorii.

Evenimentul de deschidere este cu intrare liberă.

Larisa Patricia Herlaș