Aflat, joi, în județul Bihor, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice a vizitat două fabrici cu capital integral românesc și a purtat discuții ample cu antreprenorii locali despre problematici care îi interesează pe aceștia.

Dis-de-dimineață, Eugen Teodorovici, însoțit de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, de fostul europarlamentar Emilian Pavel și de deputații Ioan Sorin Roman și Dumitru Gherman, a vizitat cele două fabrici ale firmei Valtryp, care produce volane îmbrăcate în piele pentru mărci auto de prestigiu, ca Mercedes, Porsche, Jaguar, BMW sau Toyota. Oficialitățile s-au declarat impresionate de dorinţa de dezvoltare şi de extindere a conducerii societății și au apreciat faptul că antreprenorul pune accent pe seriozitate şi calitate.

La orele prânzului, ministrul și-a dat întâlnire, la DoubleTree by Hilton Hotel Oradea, cu oamenii de afaceri din județul Bihor. Cu această ocazie, senatorul a prezentat o parte din măsurile care au fost adoptate de Guvernul României pentru mediul de business, a primit sugestii cu privire la modificările care ar mai trebui făcute și a vorbit despre situația actuală a economiei românești. Întreprinzătorii bihoreni s-au bucurat de deschiderea arătată și au adresat întrebări din spectrul economic, au avut rugăminți, de care Teodorovici a promis să țină cont, și chiar s-au angrenat în dialoguri interesante cu acesta, pe teme referitoare la situațiile cu care se confruntă în calitate de patroni.

În acest cadru, șeful de la Finanțe a declarat că pledează ,,pentru un mediu economic corect” și că dorește ,,atât binele angajaților, cât și al angajatorilor”. Tocmai de aceea, consideră că odată cu creșterea salariului minim pe economie cu încă 100 lei, ar trebui diminuate contribuțiile la stat plătite de antreprenori, astfel încât cei care dețin afaceri să nu fie afectați.

Acesta a mai anunțat că miercuri se așteaptă un răspuns favorabil din partea Comisiei Europene în ceea ce privește capitalizarea CEC Bank, dar și că își dorește fuziunea Eximbank cu Banca Românească, ,,pentru a creşte cota de piaţă a statului”.

Larisa Patricia Herlaș