Asociația Județeană de Șah Bihor și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, au organizat, duminică, o nouă ediție a Cupei Cetății la șah rapid.

Competiția a avut loc în Corpul M al Cetății Oradea, în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, cu un ritm de joc de 2×15 minute. Ședința tehnică a fost programată de la ora 09:30, iar de la ora 10:00 a început prima rundă.

La finalul concursului, au fost premiați ocupanții primelor trei locuri, câștigătorii de la categoria I, II, III, juniori U 12 ani, juniori U 14 ani, feminin și master +60 de ani, întrucât s-au organizat grupe separate pentru seniori, respectiv copii.

,,Prin acest proiect ne-am propus creșterea formei sportive a șahiștilor bihoreni înaintea participării la diferite campionate, popularizarea șahului în Oradea și județul Bihor și promovarea activităților sportive pentru sănătate, educare și recreere”, a declarat Szél Alexandru, președintele Asociația Județene de Șah Bihor.

Jocul de șah crește creativitatea și imaginația în toate sferele vieții și conferă claritate gândirii, motiv pentru care se recomandă să fie practicat la toate vârstele.

Larisa Patricia Herlaș