Asociaţia Culturală D’ART Oradea prezintă publicului o nouă apariţie editorială de excepţie: volumul electronic „Oradea – Nagyvárad – Großwardein. Peste 100 de momente inedite din istoria aşezării!”. Volumul a apărut cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor.

Lucrarea a fost documentată şi redactată de istoricii orădeni Dumitru Noane şi Augustin Țărău. „Considerăm lucrarea necesară pentru cunoaşterea şi preţuirea la adevărata valoare a istoriei acestei aşezări. În acelaşi timp, volumul este un apel la o mai mare atenţie pentru valorificarea în viitor a potenţialului turistic al Oradei, cel mai vechi oraș medieval nou fondat din România de azi şi o destinaţie cultural-istorică autentică”, a precizat Nicolae Pop, editor de carte şi preşedinte al Asociaţiei Culturale D’ART. Membrii asociației și-au propus să promoveze astfel potențialul istoric, cultural, sportiv și gastronomic al orașului și nu în ultimul rând, să evidențieze municipiul Oradea ca destinație turistică autentică.

Volumul electronic „Oradea – Nagyvárad – Großwardein. Peste 100 de momente inedite din istoria aşezării!” este accesibil pe pagina http://www.probihor.ro/oradea-100-de-momente-inedite.php

Mădălina Venter