Luni, 21 octombrie, a fost semnat contractul pentru proiectarea tehnică a obiectivului ,,Reparații capitale sediul Consiliului Județean Bihor, localitatea Oradea, str. Republicii, nr. 35″.

Termenul de execuție a proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire/desființare este de 2 luni, iar termenul de realizare a proiectului tehnic de execuție, detaliilor de execuție și caietelor de sarcini pe specialități este de maxim 4 luni. ,,Deci, în luna februarie, toată documentația va fi finalizata, iar licitația pentru execuție va fi demarată”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang.

Executantul proiectului este asocierea de firme S.C. NOVARTIS S.R.L. Oradea și S.C. MIRO Grup S.R.L., din București. Valoarea convenita pentru îndeplinirea contractului este de 745.000 lei, la care se adaugă 141.550 lei TVA.

Clădirea, cunoscută orădenilor drept fosta Policlinică Mare, se află într-o stare avansată de degradare, care nu a mai permis utilizarea ei. După ce va fi reabilitat și modernizat, imobilul va putea deveni sediul administrativ al Consiliului Județean Bihor. Acesta va găzdui atât personalul din aparatul propriu, cât și o parte din cel al instituțiilor subordonate, pentru creșterea eficienței administrației publice.

Larisa Patricia Herlaș