Până la sfârșitul săptămânii trecute au fost finalizați 111 kilometri de covor asfaltic, din cei 140 kilometri propuși, pentru acest an, în cadrul programului de asfaltare a drumurilor județene.

După cum NewsBihor a anunțat deja, lucrările pe zonele Aleșd, Marghita și Beiuș au fost finalizate și totalizează 75,750 kilometri de covor asfaltic. De asemenea, pe zona Tinca, care este în lucru, s-au finalizat drumurile Vintere – Tinca și Arpășel – Batăr – Talpoș, adică 15,280 kilometri, și a început lucrul pe Batăr – Belfir, din care s-au realizat 3,200 kilometri, și pe Belfir – Șoimi, din care s-au executat 2,800 kilometri. Astfel, în total, în zona Tinca s-a așternut covor asfaltic pe 21,280 kilometri, din cei 34,580 planificați.

Pe zona Oradea, unde lucrările au început mai târziu, a fost finalizat drumul județean Inand – Cefa – Berechiu – Roit – Toboliu – Giriș – Sântandrei, unde s-a așternut covor asfaltic pe o lungime de 14,1 kilometri, iar lucrările continua pe celelalte drumuri aflate în program, întrucât pe aceasta zonă vor fi realizați, în total, 29,800 kilometri.

,,Timpul fiind favorabil, avem siguranța că vom finaliza în aceasta lună (sau pana cel târziu în 10 noiembrie) cei 29 kilometri rămași de asfaltat, pe cele două zone nefinalizate. Iată că degeaba se opun ALDE și PNL realizării acestui program, pentru că noi tot vom face 140 kilometri în acest an, adică lucrările de asfaltare realizate de PNL cu PDL în 8 ani!”, a precizat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș