După ce pe pagina de Facebook a PNL Bihor a fost publicată o postare în care se stipulează că primarul liberal al orașului Aleșd, Ioan Todoca ar fi semnat contractul de execuție pentru Complexul Sportiv ,,Pădurea Neagră”, Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Bihor acuză partidul lui Ilie Bolojan de încercare de manipulare și minciună.

,,ADD Bihor constată cu regret că PNL Bihor încearcă să manipuleze opinia publică asumându-și, într-un mod cât se poate de mincinos, meritul pentru un proiect care nu-i aparține și la care administrația liberală nu are nicio contribuție”, se arată în comunicatul emis de Biroul de presă al Consiliului Județean Bihor.

,,Pentru corecta informare a bihorenilor”, reprezentanții Consiliului Județean au precizat mai multe aspecte, pe care NewsBihor le redă, în integralitate, mai jos:

1. Proiectul Complexului Sportiv Pădurea Neagră” aparține Agenției de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor (ADD Bihor) și nu PNL Bihor sau orașului Aleșd.

2. Sursa de finanțare a investiției de peste 6 milioane de lei este bugetul Consiliului Județean Bihor.

3. Primarul PNL al orașului Aleșd nu a semnat niciun contract de execuție a lucrărilor. El a fost prezent la sediul Consiliului Județean Bihor, în data de 14 octombrie 2019, cu ocazia semnării contractului dintre ADD Bihor și executantul lucrărilor, însă doar în calitate simplu de invitat, la fel cum au fost prezenți toți ceilalți primari ai orașelor în care ADD derulează investiții ale Consiliului Județean Bihor.

4. În ședința Consiliului Județean Bihor din 20 septembrie 2019, grupul PNL nu a susținut investiția de la Pădurea Neagră și a votat împotriva proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului pe anul 2019, în care era cuprinsă, printre altele, și suma necesară proiectării și începerii construcției Complexului Sportiv ,,Pădurea Neagră”.

Apel la adevăr

Având în vedere această situație, Consiliul Județean face apel la PNL Bihor pentru a nu mai folosi proiectele ADD Bihor în scopuri politice nici în campania pentru alegerile prezidențiale și nici în alte campanii electorale viitoare. ,,Solicităm conducerii PNL Bihor să oprească imediat această reclamă mincinoasă care nu face cinste unui partid pe cale să formeze noul Guvern al României. Dacă dorește să promoveze proiectele ADD Bihor, să o facă prin respectarea adevărului și prin menționarea corectă a tuturor informațiilor”, a transmis conducerea județului.

Vă reamintim că Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor, care are ca membrii fondatori Consiliul Județean Bihor și cele 9 orașe și municipii din Bihor, își propune să sprijine dezvoltarea economico-socială a județului și a unităților administrativ-teritoriale fără a ține cont apartenența politică a primarilor, ci respectând strict principiile dezvoltării durabile. De altfel, ADD Bihor are în implementare proiecte importante în orașe și municipii conduse de primari de la toate partidele politice reprezentate în Consiliul Județean Bihor: Aleșd, Beiuș, Ștei (PNL), Marghita, Salonta, Săcueni (UDMR) și Nucet (PSD).

Larisa Patricia Herlaș