Primăria comunei Sânmartin a anunțat că proiectul ,,Dezvoltarea infrastructurii stațiunii Băile Felix – Lotusul turismului românesc” se află în plină desfășurare.

,,În această perioadă muncitorii introduc noile rețele de apă potabilă și canalizare pe strada Primăverii din stațiune. Concomitent se lucrează și la modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile Primăverii și Victoriei”, a informat primarul Cristian Laza. Proiectul, în valoare de 14.420.751,58 lei, implică repararea și modernizate celor două artere de circulație, amenajarea parcării, spațiilor verzi, trotuarelor, a promenadei cu piatră cubică și a unei piste de biciclete.

,,Vor fi construite 3 totemuri info-turist, 108 bănci cu șezut din lemn, 15 bănci cu șezut din beton, 15 pergole cu structură metalică cu pânză, o fântână arteziană în centrul stațiunii, cu diametrul de 8 metri, 3 fântâni arteziene rectangulare pe promenadă și 17 rasteluri pentru biciclete”, a precizat edilul. În plus, în stațiune vor exista 15 puncte de acces wi-fi, iar zona va fi supravegheată cu 30 de camere video.

Contractul cu firma constructoare a fost semnat în data de 12 aprilie 2019, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 16 luni.

Larisa Patricia Herlaș