Consiliul Județean Bihor a făcut public rezultatul celor două licitații organizate de compania S.C. Parcuri Industriale Bihor S.A. pentru dezvoltarea Parcului Industrial Săcueni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al legislativului bihorean, Adrian Simon, pentru execuția obiectivului ,,Introducerea rețelelor de drum incintă, accese, parcări, trotuare și stații de autobuz, instalații electrice de joasă tensiune, iluminat, instalații de alimentare cu apă și de evacuare a apei menajere și pluviale, instalații stingere incendiu (C.F. nr.52744 – Săcueni, C.F. nr.54475 – Săcueni, C.F. nr.54476 – Săcueni și C.F. nr.53920 – Săcueni)” a fost depusă o singură ofertă, care a și fost declarată admisă. Astfel, construcția va fi realizată de asocierea firmelor S.C. Drumuri Orășenești S.A. și S.C. Luxten Lighting Company S.A., cu o propunere financiară de 2.509.370,71 lei + TVA.

Pentru cel de-al doilea proiect, ,,Servicii de proiectare și execuția lucrărilor necesare alimentării cu energie electrică a Parcului Industriale Săcueni”, au fost depuse două oferte, fiind declarată câștigătoare cea a societății S.C. Amper Proiect SRL Oradea, cu o propunere financiară de 442.084,25 lei + TVA.

,,Termenul de execuție pentru infrastructura din incinta parcului industrial este de 12 luni, iar termenul de realizare al proiectul de alimentare cu energie electrică este de 8 luni. Am convingerea că ambele proiecte pot fi urgentate, iar lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul primăverii anului viitor. Toate acestea vin în contextul în care Săcueni și Valea Ierului au potențial de atracție tot mai ridicat, cât și forță de muncă disponibilă”, a precizat Simon.

Parcul Industrial Săcueni este amplasat în vecinătatea viitoarei autostrăzi A3, are o suprafață de 5,03 hectare și a obținut titlul în vara anului 2018, printr-un Ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Larisa Patricia Herlaș