Proiectul intitulat ,,Practici creative de descoperire a secției de artă a Muzeului Țării Crișurilor” mizează pe organizarea de întâlniri cu elevii bihoreni la Secţia de Artă a muzeului, cu scopul de a ,,citi” un tablou ca exerciţiu de creativitate. Acesta se desfășoară în perioada 1 octombrie 2019 – 1 iunie 2020.

Beneficiarii inițiativei sunt elevii de la Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” din Ştei, Şcoala Gimnazială nr.1 din Căbeşti și de la Liceul Teoretic ,,Petöfi Sándor” din Săcuieni.

Potrivit organizatorilor, în cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi lunare care au ca obiective majore stimularea şi dezvoltarea creativităţii elevilor, dezvoltarea interesului pentru dezbateri culturale, consolidarea competenţelor de exprimare a elevilor prin relaţionarea lor cu domeniul artei plastice, asigurarea unui mediu favorabil cunoaşterii intelectuale şi schimburilor culturale dintre elevi, profesori şi muzeografi și dezvoltarea unui spirit competitiv.

Proiectul reprezintă un parteneriat încheiat între Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal, Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, şcoli din judeţul Bihor, Asociaţia Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor şi Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Facebook Muzeul Țării Crișurilor