Sâmbătă, Asociația Eco-Mountain Transylvania a organizat cea de-a XIII-a ediție a turei memoriale ,,Pe urmele lui Czárán Gyula”, în Defileul Crișului Repede. La eveniment au participat peste 400 de persoane din țara și din străinătate.

420 de persoane au ales, sâmbătă, defileul Crișului Repede pentru o plimbare în aer liber, pe traseele turistice. Începând de vineri, mașini străine, în special din Ungaria, și din țară au traversat Vadu Crișului, localitatea de pe valea Crișului Repede, ajungând în zona terenului de fotbal, lângă podul nou, pentru ca sâmbătă dimineața să participe la tura memorială. Evenimentul ,,Pe urmele lui Czárán Gyula”, organizat de către Asociația Eco-Mountain Transylvania în parteneriat cu Primăria Vadu Crișului, finanțat de către Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, s-a adresat tuturor celor care iubesc natura și drumețiile.

Participanții au putut parcurge trasee de 6, 15 sau 25 de km, cu plecare și sosire în campingul Cori-Men, trecând prin punctele de control amenajate de către organizatori și savurând aerul curat, soarele de toamnă și culorile deosebite ale pădurii. Participanții au avut la dispoziție 4, 7 respectiv 10 ore pentru a parcurge distanțele alese, la final fiind așteptați cu un bograci de către organizatori.

Mădălina Venter