Beneficiari direcți ai proiectului, 16 elevi de la specializările tehnician veterinar și industrie alimentară din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Salonta au participat, pe parcursul a 4 zile, la activități care le-au oferit tinerilor șansa de a cunoaște întregul lanț valoric în agricultură, dar și legăturile dintre producție, procesare și marketing.

Conceput de ong-ul școlii, Asociația Agape România, proiectul „Azi elev, mâine fermier” și-a propus să le ofere elevilor de la Liceul Tehnologic din Salonta posibilitatea să participe la vizite de studiu în domeniul agricol. Mai exact, „elevii de la profilele industrie alimentară și tehnician veterinar au participat efectiv, în teren, la recoltarea grâului, procesarea acestuia și desfacerea produselor de panificație. 16 elevi și 4 profesori au vizitat ferma Mașcaș din localitatea Arpășel, Moara Salonta, brutăria Sal-Pan și magazinul Sal-Pan Salonta, precum și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, partenerul nostru în cadrul proiectului”, a spus Medve Alina, coordonator al proiectului, care anul acesta, a ajuns la a III-a ediție.

 

Prin activitățile derulate, proiectul constituie și o bază practică pentru elevii care după absolvire vor dori să inițieze propriile afaceri în agricultură. Potrivit coordonatorilor, cea de-a doua activitate din cadrul proiectului finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, prevede organizarea unui eveniment de diseminare a rezultatelor. Denumit generic „Ziua Recoltei”, evenimentul va propune elevilor și profesorilor, un târg la care vor participa și micii întreprinzători și fermieri din zona Salonta, va exista o expoziție de utilaje agricole, dar și una de produse culinare. „Ziua Recoltei” va avea loc în 15 octombrie, în incinta Liceului Tehnologic nr.1 Salonta.

Mădălina Venter