După ce săptămâna trecută a fost finalizată asfaltarea pe zona Aleșd, acum s-au încheiat și lucrările de asfaltare a drumurilor județene din zona Marghita.

Anunțul a fost făcut chiar de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang. Acesta a precizat că, față de programul inițial, când se estima că vor fi asfaltați 34.200 metri în zona Marghita, conducerea legislativului bihorean a reușit să asfalteze 37.600 metri, ceea ce înseamnă 140 kilometri de covoare asfaltice noi pe drumurile județene din Bihor doar în acest an, cam cât au realizat conducerile anterioare (PNL – PDL) ale Consiliului Județean Bihor în 8 ani.

În urmă cu doar o săptămână s-a terminat de asfaltat sectorul de drum Chiștag – Aștileu din DJ 108i și, implicit, au fost finalizate lucrările de asfaltare în zona Aleșd. Astfel, în acest moment se poate circula pe drumul DJ 108i, de la Tețchea și până la Bucea, în condiții foarte bune, evitând aglomerația de pe DN1 și pantele de la Piatra Craiului. În această zonă a mai fost asfaltat și sectorul de drum dintre Aleșd și Aștileu, precum și un sector de drum între Borod și Bratca, în intravilanul localității Borod.

Programul de asfaltare pe drumuri județene pentru 2019 este cel mai amplu din istoria post-decembristă în județul Bihor.

Larisa Patricia Herlaș