Asociația Eco-Mountain Transylvania va organiza, pe 12 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a turei memoriale ,,Pe urmele lui Czárán Gyula”. 40 de persoane s-au implicat în organizarea evenimentului sportiv, care va avea loc în Defileul Crișului Repede.

Tura memoriale va fi organizată, și anul acesta, în regiunea Vadu Crișului-Șuncuiuș, locurile ideale pentru descoperirea frumuseților Pădurii Craiului, Defileului Crișului Repede, și nu în ultimul rând, a Podișului carstic Zece Hotare. Evenimentul ,,Pe urmele lui Czárán Gyula” se adresează tuturor celor care iubesc natura și drumețiile, au spirit aventuros și doresc să participe la o astfel de competiție. Şi în acest an, pe lângă traseul scurt și cel lung, va avea loc și un traseu dedicat familiilor. Concurenții vor putea parcurge trasee de 6, 15 sau 25 de km, cu plecare și sosire în campingul Cori-Men, situat lângă podul nou de la intrarea în defileul Crișului Repede. Cei ce se vor încumeta să parcurgă traseul vor atinge obiective ca Peștera Vadu Crișului, Peștera Unguru Mare, peșterile Deventului. Startul seste programat sâmbătă, la ora 8, iar concurenții vor avea la dispoziție 4, 7 respectiv 10 ore pentru a parcurge distanțele alese.

Organizatorii și-au propus să atragă turiștii într-o astfel de locație, pentru a conserva tradițiile și patrimoniul, pentru a promova într-un mod modern arta și cultura românească și a o integra în cultura europeană.,,Trebuie să arătăm acest patrimoniu de care dispunem și să creăm o bază materială și evenimente planificate astfel încât acest spațiu să devină viu”, și-au propus organizatorii.

Proiectul organizat în parteneriat cu Primăria Vadu Crișului este finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Mădălina Venter