Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, se va desfășura în 23 și 24 octombrie, în Cetatea Oradea. Acesta nu trebuie ratat, fiind o premieră în România!

Evenimentul  se derulează în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră de sprijinire a dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță”, finanțat prin programul Interreg V-A România – Ungaria și implementat în scopul dezvoltării unui sistem complet de consiliere pentru persoanele care se află la începutul carierei profesionale, oferindu-le acestora servicii care să îi ajute să își identifice parcursul profesional, în funcție de abilitățile și cunoștințele lor, dar ținând cont de tendințele actuale și viitoare ale pieței muncii.

Printre activitățile proiectului se află și organizarea Târgului locurilor de muncă și de orientare în carieră, derulat pe parcursul a două zile. Evenimentul, deschis între orele 9.00 – 17.00, reprezintă o premieră în România tocmai datorită aplecării asupra problematicii orientării în carieră și este rezultatul eforturilor comune depuse de Societatea Caritabilă ,,Don Orione” din Oradea, organizație non-guvernamentală care desfășoară activități în domeniul educației și al formării generațiilor tinere, și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.

Gazdele se așteaptă ca numărul participanților eligibili – cu vârste de peste 15 ani, să fie de minim 3.000 de persoane. Sprijin în acest sens oferă și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, care popularizează evenimentul în rândul elevilor, cadrelor didactice și părinților.

,,Ne dorim ca acest eveniment de anvergură, cu intrare și participare gratuită, să devină unul național. Sperăm ca prin intermediul lui să îi ajutăm pe tineri să se reîndrăgostească de meserii. Tocmai de aceea, am invitat companii reprezentative din județul Bihor, care se angajează să prezinte celor interesați procesele, procedurile de lucru și instrumentele pe care le folosesc în desfășurarea activității pe segmentul propriu de lucru, iar selecția lor se face în funcție de asumarea acesui rol. Credem că vor fi minim 50 de companii prezente, toate cele 5 Universități din județul Bihor, peste 10 furnizori de formare profesională, cel puțin 15 școli, licee, școli profesionale și entități de învățământ care vin să își prezinte oferta educațională”, a declarat directorul executiv al AJOFM, Békési Csaba, în cadrul unei conferințe de presă. Instituția va oferi sprijin elevilor din afara municipiului Oradea care doresc să participe la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, punând la dispoziția acestora un serviciu de transport gratuit.

Alt eveniment pe care AJOFM Bihor îl pregătește în prezent este Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, ce va avea loc în 18 octombrie, între orele 9.00 – 15.00, în Campusul Central – Sala Polivalentă a Universității din Oradea, respectiv la punctele de lucru din Aleșd, Salonta, Marghita și Beiuș.

Larisa Patricia Herlaș