Președintele Consiliului Județean Bihor s-a aflat, miercuri, pe șantierul de la Tileagd pentru a verifica stadiul lucrărilor de construcție și amenajare a parcului industrial. Conform contractului, de la data intrării în vigoare a acestuia, asocierea de firme Costa V.O.C. Impex-Trebor Drum Construct S.R.L. are la dispoziție 12 luni pentru a finaliza investiția. „Este vorba despre drumuri de acces, lucrări de realizare a rețelei de alimentare cu apă, rețele canalizare, rețea exterioară de iluminat, rețea interioară de gospodărire apă, canal menajer cu țeava de refulare sub presiune de 400 metri, canal pluvial”, a spus ing. Dan Pitirici, reprezentantul Parcuri Industriale Bihor S.A.

Lucrări executate în proporție de 60%

Potrivit constructorului, lucrările de amenajare a parcului industrial sunt executate în proporție de 60%. Mai mult, în câteva săptămâni, vor demara lucrările de asfaltare drum (lungime 950 metri și lățime 6 metri) și trotuare (acces pietoni). Prezent pe șantier, primarul comunei Tileagd, Adrian Codrean, a precizat că lucrarea de execuție a drumului de acces spre Parcul Industrial Tileagd se află în licitație. „Cu câteva luni înainte de predarea amplasamentului, constructorul a realizat partea de rețele și în curând va demara și lucrările de asfaltare. Cum lucrările sunt în grafic, compania Parcuri Industriale Bihor S.A. va putea începe demersurile pentru promovarea amplasamentului în vederea atragerii de investitori”, a spus președintele Pásztor Sándor.

Parcul Industrial Tileagd se întinde pe o suprafață de 9,3 hectare, iar valoarea contractului de execuție este de 4.521.955 lei fără TVA.

Veres Diana