La sfârșitul lunii septembrie, în cadrul Târgului de Toamnă „Bătutul Nucilor”, Asociația Pensionarilor din Valea lui Mihai a organizat o expoziție de produse agricole a întreprinzătorilor din zonă. Evenimentul a beneficiat desprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

„Bătutul Nucilor” este în sine o întâlnire a gospodarilor din zonă, un eveniment care, de-a lungul anilor, a devenit tradiție în Valea lui Mihai. Pe lângă expoziția de produse autohtone, organizatorii au realizat un stand la care, gospodinele, păstrătoare de tradiții, au participat la demonstrații de conservare a fructelor și legumelor după rețetele bunicilor. ,,Anul trecut am fost plăcut impresionați de diversitatea și bogăția produselor prezentate, de asemenea și de procedura de conservare a fructelor și legumelor după rețetele bunicilor. Acest obicei am dorit să îl transmitem și în acest an, păstrând astfel tradițiile și obiceiurile prezentate în cadrul acestui festival. Tradițiile populare rămân tezaurul nostru cel mai de preț și trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor și a oamenilor”, au transmis organizatorii.

Expoziția de produse organizată în cadrul târgului de toamnă a fost susținută cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Mădălina Venter