Unul dintre proiectele finanțate de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, ,,Mentoratul – o prioritate în reabilitarea persoanelor vulnerabile” va fi demarat de către Asociația ,,Cărarea Vieții” sâmbătă, începând cu ora 10:00, la sediul din Aleea Emanuil Gojdu, nr. 5.

Prin intermediul acestui proiect, inițiatorii și-au propus să instruiască voluntari pentru activitatea de mentorat a deținuților din Penitenciarul Oradea. ,,Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele condamnate din Penitenciarul Oradea, la care au fost identificate carențe în gestionarea interacțiunilor sociale, precum și lipsa suportului social”, a precizat Sorin Maier, vicepreședintele Asociației.

Astfel, se vor organiza două sesiuni de instruire a voluntarilor, în vederea includerii lor în programul de mentorat. Fiecare sesiune de instruire se va derula pe parcursul a patru zile și presupune pregătire teoretică și parte practică, executată în Penitenciarul Oradea. Proiectul se va încheia cu organizarea a trei evenimente, la care vor participa voluntarii instruiți, deținuți și aparținători, în total aproximativ 165 de persoane.

Asociația ,,Cărarea Vieții” are ca obiect de activitate ajutorarea copiilor, a familiilor nevoiașe și, în general, a persoanelor aflate în risc de excluziune socială, prin intermediul unor servicii de asistență materială, socială și spirituală, prin programe de consiliere și mentorat.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: www.thriveglobal.com