Președintele Consiliului de Administrație a subliniat faptul că toți cei intersați de activitatea comisiei de selecție și de aducerea unui director general pentru Aeroportul Oradea trebuie să participe la activitea comisiei. „În acest sens, Consiliul de Administrației a continuat demersul privind organizarea concursului solicitând Consiliului Local Oradea, Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Universității Oradea, Camerei de Comerț și Industrie, Consiliului Județean Bihor, SC Parcuri Industriale Bihor SA, Agenției de Management al Destinației (AMD), marilor hotelieri, ca până la 03.10.2019, să nominalizeze câte o persoană cu experiență în recrutare personal, în comisia de selecție a noului director general”, a spus Bimbó Szuhai Tibor, președintele C.A. Aeroport Oradea.

Soluția momentului este selecția noului director general

Demararea procedurii de selecție a noului director general al R.A. Aeroport Oradea este singura soluție pentru ieșirea din impas. Președintele Consiliului de Administrație a explicat cum va evolua situația aeoportului în cazul în care membrii actualului C.A. vor fi revocați. „Interimatul nu face bine instituției; ieșirea din actuala situație înseamnă angajarea unui director general care are obligația de a aduce înapoi cursele externe. Un Consiliu de Adminsitrație provizoriu poate demara doar procedura de desemnare a unui nou Consiliu de Administrație. Această procedură durează minimum 75 de zile, maximum 150 zile. Doar după constituire, un nou Consiliul de Administrație va putea demara procedura pentru un nou director. Din nou, procedura urmează minimum 75 de zile și maximum 150 zile. Interimatul s-ar prelungi cu maximum 6 luni. Actualul C.A. poate demara procedurile pentru director pe care l-am putea avea la finele anului. Dacă cei cărora le-am trimis adrese, vor răspunde, se va constitui comisia largă, iar în momentul în care avem lista scurtă, eu îmi dau demisia”, a spus Bimbó Szuhai Tibor. Președintele Consiliului de Administrație a făcut public faptul că reprezentantul Ministerului de Finanțe, Doina Drăghici, în Consiliul de Administrație al Aeroportului Oradea a solicitat Prefecturii anularea Hotărârii prin care Consiliul Județean revocă actualul C.A. „Doamna Doina Drăghici (reprezentant al Ministerului Finanțelor) are experiența necesară privind implementarea OUG 109 și a avut un demers prin care solicită Prefecturii anularea HCJ privind revocarea membrilor C.A. Am respectat legislația, prin urmare nu am putut să nu fiu solidar cu inițiativa doamnei Drăghici”, a spus președintele C.A.

Bimbó Szuhai Tibor a precizat că în cazul în care se va permite continuarea procedurii de organizare a concursului, în luna decembrie, Aeroportul din Oradea va putea avea un director general.

Veres Diana