Joi, de la ora 19.00, melomanii sunt așteptați în sala „Enescu-Bartók”, la un concert simfonic de excepție. Conducerea muzicală aparţine maestrului César Álvarez (Spania), iar solistul invitat este Horia Maxim – pian.

Orchestra simfonică a Filarmonicii vă pregătește un program deosebit pentru concertul următor. Programul va începe cu ,,Capriciul italian” de Piotr Ilici Ceaikovski. A doua lucrare este ,,Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16” de Edvard Grieg. În cea de-a doua parte a concertului este programată spre audiere ,,Simfonia a V-a în mi minor, op. 64” de Piotr Ilici Ceaikovski. Această simfonie, precum ,,Simfonia a V-a” de Beethoven, evocă destinul într-un caiet de însemnări al lui Ceaikovski, unde s-au păstrat schiţele unui program formulat în această direcţie: „Deplina închinare în faţa destinului”.

Ultimele zile în calitate de director artistic al Filarmonicii de Stat

Miercuri, în cadrul conferinței de presă, directorul artistic Vasile Foica nu s-a rezumat la prezentarea programului de joi seara, ci acesta a mai dezvăluit jurnaliștilor prezenți că în doar câteva zile va preda ștafeta, odată cu împlinirea vârstei de 65 ani. Astfel, de săptămâna viitoare, va fi numit un director interimar. ,,Începând de luni, voi fi un fericit pensionar. În ceea ce mă privește, vă pot spune că părăsesc acest post cu gânduri bune, fiind mulțumit de faptul că am reușit să realizez o mare parte din lucrurile pe care mi le-am propus la începutul mandatului. În acest cadru, doresc să mulțumesc orchestrei simfonice, corului filarmonicii, administrației filarmonicii – care m-a ajutat foarte mult să materializez proiectele pe care le aveam în gând, colaboratorilor mei apropiați, familiei mele și, nu în ultimul rând, publicului care a răspuns pozitiv la toate inițiativele noastre, prin care am încercat să venim aproape de dânșii, să-i sensibilizăm și să-i aducem cât mai des în sala de concerte”, a declarat, vizibil emoționat, Vasile Foica.

Și echipa NewsBihor îi mulțumește domnului Foica pentru colaborare și îl felicită pentru deosebita carieră!

Mădălina Venter