Președintele Consiliului de Administrație a anunțat, vineri, că prin dispoziția președintelui Consiliului Județean, o comisie a verificat modul de organizare a concursului pentru ocuparea funcției de director general al Aeroportului Oradea. Din cazua unor vicii de procedură depistate, președintele Consiliului Județean a recomandat anularea concursului și reluarea procedurii.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Având în vedere cocnluziile cuprinse în raportul anterior precizat, respectiv nerespectarea în integralitate a actelor normative, în speță, și existența unor vicii de procedură care nu mai pot fi acoperite ulterior, vă recomandăm anularea procedurii de selecție și reluarea acesteia cât mai urgent cu respectarea tuturor normelor de drept incidente.”

Potrivit comisiei, întocmirea scrisorii de așteptări pentru noul director general nu cădea în sarcina Consiliului de Administrație al Aeroportului.

BIMBÓ SZUHAI TIBOR, președinte, C.A. Aeroport Oradea: „Vorbim despre trei structuri: Consiliul Județean este autoritatea tutelară pentru Consiliul de Administrație, iar Consiliul de Administrație, în logica noastră, este autoritatea tutelară pentru directorul general, și întodeauna autoritatea tutelară întocmește documentația în acest sens. Am considerat, cum am făcut și în 2017, că noi suntem autoritatea tutelară și noi trebuie să întocmim această documentație.”

Documentul însă trebuia aprobat prin hotărâre a Consiliului Județean Bihor.

BIMBÓ SZUHAI TIBOR, președinte, C.A. Aeroport Oradea:„Noi am considerat, ca și în 2017, și ne-am dus pe exact aceleași criterii ca și în 2017, numai în procedură am lărgit ca să poată veni mult mai mulți, dar scrisoarea de așteptare am prezentat-o în același mod. Dumneavostră spuneți că la Satu Mare, Suceava, Tulcea, scrisoarea a fost întocmită tot fără HCL? Da, a fost întocmită de către Consiliul de Administrație.”

Ceva mai târziu, președintele Consiliului Județean Bihor anunța faptul că procedura de selecție a candidaților va fi reluată.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Imediat ce ajunge la noi scrisoarea de așteptare vom ține o ședință extraordinară de Consiliu Județean pe această temă. Nu cred că nu va exista consens pentru că fiecare dorim să scăpăm de situația în care, momentan, nu avem la aeroport director. În 3-4 săptămâni putem ajunge la această fază unde s-a ajuns acum. S-a ajuns după lista lungă și suntem la lista scurtă. Aș dori pe lista scurtă să fie 4-5 persoane.”

În plus, președintele Consiliului Județean a făcut public faptul că în ședința de sâmbătă, va face o recomandare privind componența unei noi comisii de concurs din care pe lângă reprezentantul Aeroportului să mai facă parte …

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „O persoană de la CJ, de la Primăria Oradea, Prefectură, Parcuri Industriale Oradea, Parcuri Industriale Bihor, Camera de Comerț, AMD, APTOR, reprezentanții hotelierilor sau SC Turism Felix să trimită o persoană, respectiv Universitatea Oradea.”

Veres Diana