Potrivit autorităților județene, prin contract, directorul aeroportului se obligă ca, pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, să nu divulge informații și documente care intră sub incidența clauzei de confidențialitate. Pe 19 septembrie însă, fostul director făcea publice informații cu caracter confidențial. „Pe 25.09.2019, Consiliul de Administrație a înregistrat la Judecătoria Oradea o plângere pe numele fostului director general, Gheorghe Pașc. La o zi de la  declarațiile de presă ale domniei sale, directorul general adjunct a solicitat inventarierea documentelor și s-a constatat că lipsesc două bibliorafturi care conțin documente de interes comercial, corespondența cu companiile Wizzair și Ryanair. În această săptămână, în cursul zilei de miercuri, domnul Dan Bălăcel a înregistrat o plângere la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor”, a spus Bimbó Szuhai Tibor, președintele C.A. Aeroport Oradea.

Informații privind lucrările la noul terminal

În conferința susținută vineri la sediul Aeroportului, președintele Consiliului de Administrație a ținut să lămurească câteva dintre acuzațiile formulate de fostul director general. „În prezența mea, președintele Consiliului Județean Bihor nu i-a interzis domnului Pașc să poarte discuții cu reprezentanții companiilor aeriene, ci a încurajat acest lucru. În luna februarie, dânsul a fost trimis la discuțiile cu Wizzair, care a și auditat aeroportul din Oradea și a acceptat condițiile tehnice. În ceea ce privește relația cu constructorul noului terminal, întârzierile au depășit 400 de zile. Începând din 2018 am chemat reprezentantul local, dar și pe cel din București să explice, în ședințele CA, motivul întârzierilor. În luna septembrie 2019 am ajuns la suma maximă pentru facturarea penalităților, care nu poate depăși însă 15% din valoarea contractului. În iulie, Aeroportul a emis factură de penalități în valoare de 3.200.000 lei. Au depus facturi care au fost achitate și au fost emise ordine de compensare. În septembrie, întreaga sumă este reținută”, a precizat președintele C.A. Aeroport Oradea.

Situația actuală pe șantierul de la Aeroportul Oradea indică faptul că lucrările sunt realizate în proporție de 85%, iar procentul decontărilor este de 78%.

Veres Diana