Președintele Consiliului Județean Bihor a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în baza unui document emis în 23 septembrie 2019 a dispus formarea unei comisii care să ancheteze modul de organizare a concursului pentru funcția de director al Aeroportului. „Compartimentul Audit nu poate efectua acest tip de activități, iar la Corpul de Control al Președintelui nu există personal. În aceste condiții, printr-o dispoziție din 23.09.2019 au fost delegați Mihai Palcu, adjunct al Direcției Tehnice, Mihaela Roșan, șef Serviciu Juridic, și Ritinger Iosif din cadrul Serviciului Monitorizare Instituții Subordonate, să verifice organizarea concursului. Membrii comisiei au constatat un viciu de procedură, la întocmirea scrisorii de așteptări, și au recomandat anularea concursului. În cursul zilei de joi, am transmis Consiliului de Administrație recomandarea, iar vineri, prin hotărârea nr. 31, acesta a dispus anularea procedurii de selecție”, a spus Pásztor Sándor.

O comisie din care vor face parte reprezentanții Primăriei Oradea, dar și cei ai mediului de afaceri

Președintele Consiliului Județean a anunțat că mâine va face o nouă recomandare. „Se va crea o nouă comisie de concurs pentru selecția directorului general al R.A. Aeroport Oradea. De data aceasta, comisia va fi puțin diferită. Președintele comisiei va fi desemnat din cadrul Aeroportului, iar membrii vor fi specialiști din cadrul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Oradea, Prefecturii Bihor, SC Parcuri Industriale Bihor SA, Parcuri Industriale Oradea, Agenției de Management al Destinației Bihor (AMD), Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), Universității Oradea, Camerei de Comerț Bihor, dar și un reprezentant al mediului de afaceri. Consiliul de Administrație are sarcina de a crea comisia şi estimez că în aproximativ 3 săptămâni vom putea organiza concursul pentru ocuparea funcției de director general”, a spus președintele Consiliului Județean Bihor.

Anunț pentru concurs internațional

Președintele Consiliului Județean Bihor a admis că legea salarizării nu poate asigura unui director de aeroport salarii de 150.000 euro/an, dar cu toate acestea are în vedere promovarea concursului în reviste de specialitate din străinătate. În ceea ce privește acuzațiile aduse de fostul director al Aeroportului Oradea, președintele Pásztor Sándor a precizat că Gheorghe Pașc a semnat un contract de mandat, dar și unul de operare cu o companie aeriană care prevede clauze de confidențialitate pe care le-a încălcat.

Veres Diana